مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

خيال پردازي كودك مهم ترين عامل براي رشد شخصيت و مهارت‌هاي ارتباطي كودكان با ديگران است. كودك از طريق خيالات خود با شما صحبت مي‌كند و جهان را با تصورات خودش تفسير مي‌كند. والدين بايد در اين زمينه كاملا هوشيارانه عمل كنند و نگذارند خيالات كودك افسار گسيخته يا سركوب شود؛ چراكه در هر دو صورت كودك دچار آسيب خواهد شد. خيال پردازي بايد در حد تعادل باشد و واالدين با برخورد صحيح خود رشد و پيشرفت فرزند خود را از طريق همين خيالات محقق سازند. لازم است كه در اين زمينه با روانشناس و مشاوره كودك در ارتباط باشيد و نحوه برخورد با خيال پردازي كودك را ياد بگيريد.

منبع: خيال پردازي كودك

امتیاز:
بازدید: 63
برچسب:
:
[ 1399/5/11  ] [ ۱۰ ] [ honarehzendigi ] [ ]

خيال پردازي كودك مهم ترين عامل براي رشد شخصيت و مهارت هاي ارتباطي كودك با ديگران است. كودك از طريق خيالات خود با شما صحبت مي كند و جهان را به شكل خودش تفسير مي كند. والدين بايد كاملا در اين زمينه هوشيارانه عمل كنند و نگذارند خيالات كودك افسار گسيخته يا سركوب شود. لازم است كه در اين زمينه با روانشناس و مشاوره كودكدر ارتباط باشيد و نحوه برخورد با خيال پردازي كودك را ياد بگيريد. در اين مطلب درباره اينكه خيال پردازي كودك نشانه چيست، چگونه بروز پيدا مي كند و واكنش ما بايد چگونه باشد صحبت كرده ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خيال پردازي كودك مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خيال پردازي چيست؟

خيال پردازي در كودكان، تصاوير و فكر هايي هستند كه در ذهن كودك مي باشد ولي واقعي نيستند و در دنياي حقيقي وجود خارجي ندارند. كودك با استفاده از خيال پردازي خود سعي در ارتباط با شما و بيان افكار خود دارد. منظور از غير واقعي اين است كه تصاوير ذهني، مصداق و نمود بيروني و در دنياي واقعي ندارد. به عنوان مثال خيال پردازي درباره يك اسب شاخدار كه شب ها در تختخواب كودك مي خوابد يك نمونه از خيال پردازي كودكان است كه كودك با اين خيال پردازي سعي در بيان افكار خود دارد.

 

خيال پردازي كودك خوب است يا بد؟

وابستگي به تخيل، باعث جدا شدن كودك از دنياي واقعي مي شود. تخيل و رويا ها تا اندازه اي كه بي آزار باشند و روي كودك اثر منفي نگذارد، مفيد است اما اگر باعث شب بيداري، شب ادراري، ترس و ناامني، انزوا و مختل شدن روابط ارتباطي كودك شود لازم است كه والدين از يك روانشناس كودك درخواست راهنمايي كنيد.

تخيل و دوستان خيالي، مزيت هاي زيادي دارد و به رشد و توسعه تخيل كودك و بهبود كيفيت روابط در بزرگسالي كمك مي كند اما اگر دوست خيالي كودك، تنها دوست او مي باشد، لازم است نگران كودك خود باشيد. براي مطالعه در زمينه دوستان خيالي كودك كليك كنيد.

والدين بايد تلاش كنند مرز بين واقعيت و خيال را براي كودك مشخص كنند. تفاوت آن ها را به او آموزش دهند و علاوه بر كمك به پرورش تخيل او، كنترل اوضاع را در دست بگيرند.

 

تخيل كودك از چه چيز هايي ناشي مي شود؟

عوامل مختلفي در تعيين ميزان، نوع و شدت تخيل كودك دخيل هستند. عواملي مثل ژنتيك، تربيت، محيط و ...

ممكن است كودك ژن خلاقيت و روياپردازي را از والدين يا افراد ديگري دريافت كند و لازم است كه والدين آن ها را كشف و پرورش دهند. براي آگاهي از راه هاي پرورش خلاقيت كودك كليك كنيد.

همچنين عوامل محيطي نقش بسيار مهمي در تربيت تفكر خلاقانه كودك دارد. محيط مدرسه، محيط بازي، گروه دوستان و همسالان، همچنين اطرافيان و اقوامي كه مي تواند باعث شكوفايي خلاقيت يا سركوب آن شوند. والدين بايد به گونه اي اوضاع را كنترل كنند كه خلاقيت كودك به او فشار رواني وارد نكند و در مسير درست از آن استفاده كند.

 

خيال پردازي نشانه چيست؟

انيشتين مي گويد تخيل از علم و دانش بهتر است. تخيلات، دري به سوي ساختن فضاي ذهني كودك است. كودك با استفاده از تخيلاتش با شما صحبت مي كند، افكار و دغدغه هاي خودش را نشان مي دهد و لازم است كه والدين با اين مسئله بسيار هوشيارانه برخورد كنند. طبيعتا خيال پردازي نشانه ساختار سالم و پيشرفته مغز و عملكرد مناسب هوش كودك است، اما اگر كنترل نشود و محدوده آن مشخص نشود مي تواند آسيب برساند.

چگونه بفهميم كودكان خيال پرداز است؟

مهم ترين تيپ خيال پردازي براي كودكان، داشتن دوست خيالي است. به علاوه آن موارد زير را مي توانيد بررسي كنيد و بفهميد كودك خيال پردازي داريد يا نه:

سوالات كودك:

گاهي كودكان سوالاتي از شما مي پرسند كه نمي دانيد چگونه و از كجا وارد ذهن آن ها شده است. سوالاتي در مورد جهان، خدا، تولد فرزند، فلسفه زندگي و از اين دست سوالات نشان دهنده اين است كه كودك شما خيال پرداز است.

رويا ها:

خواب ها و روياهاي شبانه كودك بسيار در درك فضاي ذهني او مهم است. كودك توانايي تمايز خيال و واقعيت را ندارد و لازم است والدين رويا هاي كودك را جدي بگيرند. خواب ديدن را براي او تعريف كنند كه كودك بداند اتفاقاتي كه در خواب مي بيند واقعي نيستند.

 نقاشي:

يكي ديگر از منابعي كه كودك، خيالات خود را در آن پياده مي كند و از طريق آن با شما صحبت مي كند نقاشي هاي اوست. ممكن است گاهي در نقاشي هاي كودك چيزهايي ببينيد كه كودك هيچوقت آن ها را نديده است. بنابراين واكنش شما به نقاشي هاي او بايد كاملا تشويق كننده و هوشمندانه باشد. از او بخواهيد راجع به نقاشي خود به شما توضيح دهد و با هم آن را بررسي كنيد. در زمينه تفسير نقاشي كودكتان نيز مي توانيد با متخصصين روانشناسي كودك در ارتباط باشيد.

بازي ها:

كودكان بلند بلند فكر مي كنند. مخصوصا هنگام تنها بازي كردن ممكن است داستان هاي زيادي را براي خود بسازند و بر اساس آن با اسباب بازي هاي خود كار كنند. سعي بر اين باشد كه فضاي بازي كودك در اتاق خود او باشد تا بتواند ساختار خيال پردازي منسجم و منظمي داشته باشد. كودك در بازي هايش، جهاني كه دوست دارد را مي سازد و تخيل و تصور هايش را روي جهان خودش پياده مي كند.

 استدلال ها:

ممكن است زماني كه از كودك سوالي مي پرسيد يا سعي در بازخواست او داريد، جواب هايي بشنويد كه در اوج عصبانيت باعث خنده شما شود. كودك به شما دروغ نمي گويد، بلكه در ذهن او زندگي شكل ديگري دارد و از نظر او هيچ كار اشتباهي صورت نگرفته. استدلال ها و توضيحات كودكتان در مقابل سوالات شما، مي تواند نشان دهنده ميزان خيال پردازي او باشد.

 

سخن آخر

بايد سعي كنيد فضاي مناسبي براي پرورش خلاقيت كودك فراهم كنيد. تخيلات كودك مي تواند تا بي نهايت ادامه داشته باشد و اين وظيفه والدين است كه با صبوري، پذيرش، توجه و عدم سركوب و تنبيه، فضاي ذهني او را كنترل كنند و باعث نشوند كه يا بيش از حد درگير خيالات شوند يا اينقدر خيالات خود را سركوب كنند كه عملكرد زندگيشان مختل شود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خيال پردازي كودك مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : با خيال پردازي كودك چگونه رفتار كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 146
برچسب:
:
[ 1397/10/3  ] [ ۰۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب